METE' giller...

12/11/2023 18:18

6 Şubatta meydana gelen depremin Adana'daki yan sımalarından  en  trajik ve sonuçlarıyla kamuoyunun dikkatini en çok çeken binalarından biri ; Müteaahitligini Muzaffer Mete'nin yaptığı  Mete Apartmanı idi ; 12 ölü, çok sayıda yaralı, mal ve can kaybı ile onlarca ailenin dram ve travmaları!

Ancak daha ilginç konularda söz konusu. Bu apartmanın müteahhidi her nasılsa  üç yıl kadar önce CHP li Ceyhan Belediyesine alınıyor; hiç bir deneyimi yok! Belediyecilik vs ile hiç alakası yok! Hiç bir kamu tecrübesi vs yok!

Bir tek avantajı ve desteği; CHP li  Adana Büyük Şehir Belediyesinde Sağlık Daire Başkanlığına atanan Ağabey Rıza Mete!

Ceyhan Belediyesinde özel bir konuma getiriliyor "satın alma müdürlüğüne " ! 

Ve hakkinda Ceyhan Belediyesinde de sorusturma  dosyası var!

Yaptığı apartmanın yıkımına ilişkin bilir kişi raporuna göre "Mete Apartmanı, deprem olmasa dahi yıkılmayi bekliyor"  ancak Muzaffer Metenin tutuklulugu  kaldiriliyor! 

Dahası  aile daha sonra hiç bir iş yapmadığı halde; kardeşlerin çok ciddi mal varlıkları söz konusu. 

Kardeşler söz konusu Apartmanla ilgili  Kooperatif başkan ve yöneticileri! Özellikle bekar ve hiç bir işi olmayan Kız Kardeş Hüsne Mete ve diğer kardeşlerin uzerlerine tapulu kaynağı belirsiz ciddi mal varlıkları söz konusu.

Bu kadar açık ve net ispatlara, bilirkişi raporlarına,  bilgi, tanık ve belgelere rağmen bu sözüm ona müteahhidi kim koruyor dersiniz?

Ve bu kaynağı belirsiz mal varlığı neden soruşturulmaz ?